Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

nevsmattias
Växer. Nevs för diskussioner för att få in fler ägare till bolaget, enligt dess vd Mattias Bergman.

Då visas Nevs nya elbilar

Nevs kommer att visa sina första elbilar på teknikmässan i Shanghai den 7 till 9 juni.

Visningen av den nya 9-3 elbilen på teknikmässan CES i Shanghai blir 14 år efter att Saab 9-3 lanserades för första gången. 
– Det var en bilmässa i Shanghai för två veckor sedan och i juni kommer det vara en teknikmässa. Vi kommer där att visa konceptet för de bilar vi ska producera nästa sommar och det konceptet som ska produceras 2020, säger Nevs vd Mattias Bergman.
När det handlar om bilen som ska tillverkas 2020, ingår den i en mobilitetslösning, som också ska visas på mässan.

– Det är inte den slutgiltiga produktionsdesignen som visas upp utan ett steg på koncepten, säger Mattias Bergman.
Detta gäller båda de bilar som ska visas. Car News China har publicerat bilder på vad som ska vara den nya uppdaterade elbilen. Fronten är annorlunda för att sänka luftmotståndet, enligt uppgifter till Car News China ska räckvidden bli 30 mil och bilen ska ha en toppfart på 140 kilometer i timmen.
Samtidigt som dessa första bilder visas berättar Mattias Bergman att företaget vill ha in fler än dagens tre delägare. 

– Nu går vi från utveckling till industrialisering med tre fabriker och vår affärsplan behöver mycket kapital. Diskussioner om nya ägare pågår hela tiden, det är ingen nyhet just nu, säger Mattias Bergman.
Han menar att det inte skulle bli så dramatiskt i fall det nu inte blir klart med delägare, då företaget får anpassa sin verksamhet till de resurser som finns. Samarbete är en annan viktig del av Nevs affärsplan och i slutet av april kom nyheten om Iconiq.

Mattias Bergman sade då följande i ett pressmeddelande:
– Jag är glad för partnerskapet med Iconiq som delar Nevs vision om hållbar mobilitet.
Målet är att Nevs och Iconiq ska utveckla nya elbilar under respektive märke. Bilarna från Iconiq ska byggas i Nevsfabriken i kinesiska Tianjin som är under uppbyggnad.  Nevs bilar ska byggas i såväl Trollhättan som Tianjin.

Samarbetet mellan de två företagen ska pressa ned kostnaderna för utvecklingen av elbilar. 
Nevs huvudägare är svensk-kinesen Kai-Johan Jiang via bolaget NME. De övriga två är kinesiska staden Tianjin och det kinesiska IT-företaget Srit.  Dessa blev blev klara januari 2016, då även en nyemission av aktier registrerades hos Bolagsverket.

MEST LÄST