Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/6
ANNONS ▼

Första bilderna på Nevs 9-3X

Nevs lanserar nu en ny bilmodell, Nevs 9-3X. En konceptbil kommer att visas upp på teknikmässan i Shanghai nästa vecka.

 

 

För att utöka produktportföljen för framtidens mobilitetsprogram och samtidigt tillgodose Suv-segmentet, det snabbast växande segmentet på den kinesiska marknaden, lanserar Nevs en helt ny bilmodell; Nevs 9-3X. 

Fram tills förra veckan var den hemlig, trots att beslutet att tillverka en sådan modell togs redan i januari.

– Vi hade ett Vip-event i Peking med våra närstående befintliga och tänkbara partners förra veckan där bilarna visades upp, säger Stefan Tilk, koncernchef på Nevs.
Den 7-9 juni kommer företaget att visa upp dessa konceptbilar på plats på teknikmässan CES Asia i Shanghai. Där kommer företaget också att visa mer av sin vision av framtidens fordon.

Under eventet i Peking mottogs bilarna, en 9-3 sedan och 9-3X, väl liksom övriga delar av Nevs affärsplan.

– Det är tre delar. Dels är vi ett elbilsföretag, vi arbetar med mobilitetstjänster och även lösningar för transporter för att få hållbara städer, säger Stefan Tilk.

Nevs drar under hösten igång ett omfattande pilotprojekt för att utveckla transportlösningar för staden Tianjin i Kina, som äger 30 procent av Nevs. Tester kommer även att ske i Trollhättan, men i mindre skala.

Programmet omfattar delning av bilar och möjligheter att beställa transporter i stället för att man äger sin egen bil.

Alla lösningar innebär att användarna får tillgång till Nevs nya 9-3-bilar, men testerna startar innan bilarna börjar produceras nästa höst. Tanken är att det här gröna teknologisamarbetet ska bana väg för mobilitetslösningar med hållbarhet i fokus.

Nevs kommer att tillhandahålla både eldrivna fordon och olika mobilitetslösningar i samarbetet med Tianjin. I regionen bor 15 miljoner invånare, där Nevs delägda fabrik samt forskning och utveckling finns, är en av Kinas första nationella Hi-tech industripark.

- Vi är mycket glada över att vi fått denna möjlighet att utveckla smarta, hållbara mobilitetslösningar tillsammans med en progressiv stad som Tianjin. Vi ser fram emot att få utveckla dem i full skala med riktiga människor i verkliga situationer, med målet att skapa framtida integrerade lösningar för storstäder”, kommenterar Mattias Bergman, vd för Nevs i ett pressmeddelande

 

 

MEST LÄST