Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

hans-martin-duringhof.jpg__1440x0_q85_subsampling-2
För tre år sedan återvände Hans-Martin Duringhof till Stallbackas bilfabrik. Nu har han tillträtt en ny chefstjänst hos Nevs inom den nyetablerade funktionen produktstrategi och planering.

Ny chef för ny funktion hos Nevs

Tidigare Saabanställde Hans-Martin Duringhof började på Nevs 2013. Nu har han tagit klivet för att bli chef för produktstrategi och planering.

Nevs nyetablerade funktion produktstategi och planering, Product Strategy and planning, leds sedan 1 januari av Hans-Martin Duringhof. Han ingår numera också i Nevs ledningsgrupp.

– Självklart är det jättespännande. Förutsättningarna för att fortsätta vara en drivkraft inom Nevs ökar och detta ger mig möjlighet att påverka på ett annat sätt, säger han.

Den nya chefstjänsten handlar om att ha bredare fokus på produkterbjudanden för en komplett bil.

– Sannolikt blir det även fokus på andra produkter och tjänster. Ett område är mobiltetstjänster för bättre förutsättningar att ta sig från A till B, som körsäkerhet i storstäder. Det lär också bli en del fokus på självkörning, säger Hans-Martin Duringhof.

Han har varit anställd på Nevs i tre år och fram till årsskiftet arbetat som chef för teknisk utveckling av elsystem och bilens rörelse.

Innan dess har Hans-Martin Duringhof varit anställd som ingenjör i företag som AAM i Trollhättan, Saab Automobile, Benteler engineering services och TNO Automotive.

Nevs vd Mattias Bergman uppger i ett pressmedelande att Product Strategy and planning kommer att vare en nyckelfunktion för den framtida inriktningen.

MEST LÄST