Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/2

Tusentals lyxbilar ska tillverkas i Trollhättan

Nevs och Koenigsegg går samman i ett joint venture för att utveckla gröna bilar. I och med detta kommer Koenigsegg att tillverka tusentals lyxbilar i Trollhättan.

Elbilstillverkaren Nevs och sportbilstillverkaren Koenigsegg offentliggjorde under tisdagen att man gått samman i ett så kallat joint venture, det vill säga ett samarbete i miljardklassen.

I och med detta investerar Nevs 150 miljoner dollar i samarbetet och kommer äga det till 65 procent. Samarbetet innebär också att Nevs köper 20 procent av Koenigsegg.

Delar mycket

– Nevs och Koenigsegg har haft ett samarbete under lång tid och de använder bland annat NEVS testutrustning och andra faciliteter. Kai-Johan Jiang och Christian von Koenigsegg delar också samma visioner om ett grönare samhälle, säger Nevs kommunikationschef Fredrik Fryklund.

Samarbetet kommer att starta omgående och parterna har redan träffats för att prata om nya projekt uppger Fryklund. Under dagen har samarbetet även presenterats under en lunch med infrastrukturminister Thomas Eneroth (S) där Kai-Johan Jiang, Christian von Koenigsegg och Nevs koncernchef Stefan Tilk deltog. De ska även ha träffat Stefan Löfven (S) under dagen.

– Statsministern såg det som mycket spännande, berättar Fryklund.

Stort steg

Det samarbetsprojekt som nu sjösatts är också ett stort steg mot en ny produktion av bilar i Trollhättan.

– I och med detta kommer man att titta på Koenigsegg tillverkning i Trollhättan. Koenigseggs allra dyraste lyxbilar väntas dock fortfarande att tillverkas i Ängelholm.

I tidningen Affärsvärlden nämns det att produktionen ska starta 2020, stämmer det?

– Man blir lätt optimistisk när det gäller tillverkning av bilar i Trollhättan. Tanken är att det ska bli tillverkning om några år. Mer än så exakt kan ingen vara i dag innan samarbetet ens startat.

Sluten cirkel

Koenigsegg var en av de som intresserade sig för att köpa Saabs konkursbo, kan man säga att cirkeln nu är sluten?

–Under en lång tid har det funnits ett stort intresse för företagen emellan. Kai-Johan tycker att de är en "dream match", så man kan absolut säga att cirkeln är sluten med det här.

Enligt Koenigseggs presschef Steven Wade kommer det att tillverkas tusentals bilar i Trollhättan.

– Samarbetet gör att vi kan tillverka andra bilar än de handgjorda vi gör i dag. Det gör också att vi får in viktigt kapital och får tillgång till faciliteter för massproduktion, säger han.