Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Störst, bäst och roligast på Båtmässan

Utställningsytan är utsåld. 423 båtar finns utställda på 2019 års Båtmässa i Göteborg – allt från små, enkla roddbåtar till stora lyxfarkoster. Vi har listat några olika båttyper.

Största segelbåten

Jeanneau Sun Odyssey 440 är en fransktillverkad segelbåt som visas upp av det svenska företaget Navigare Yachting, som både säljer och hyr ut båtar. Jeanneau Sun Odyssey 440 är 44 fot lång och prislappen ligger på 289 000 euro, cirka 3 miljoner svenska kronor

Största motorbåten

Princess V50 Open. Svenska Princess, med huvudkontor på Orust, visar de dyraste och längsta båten på årets Båtmässa. Princessbåtarna tillverkas i England, det här är en ny modell som kostar strax under åtta miljoner kronor. Finesserna är många och det finns gott om plats på den 50 fot långa farkosten som har lyxiga sovrum, stora glasfönster och både disk- och tvättmaskin ombord. Ett flytande sommarhus

Mest miljövänliga motorbåten

Eelex 6500 är båten som går på 100 procent el. Den visas nu för första gången i Skandinavien. Priset är 2,2 miljoner kronor. Företaget har sitt säte på Lidingö utanför Stockholm och båtarna byggs på Storebro-varvet. Skrovet är helt i glasfiber och man kan välja om man vill ha kork, teak eller aluminium som durkmaterial.

Roligaste båten

Mässans prova-på-bassäng är bästa avdelningen om barnen får bestämma. Syskonen Fleten, Anna, 6 år, och Alexander, 5 år, lär sig paddla och samtidigt samarbeta i gummibåten. Pappa Julius och mamma Alexandra Fleten hejar på från bassängkanten och berättar att Anna är anmäld till seglarskola till sommaren.