Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

171004-marknaden-540890_se.ttela_1.jpg
Noll på Stockholmsbörsen. Arkivbild.

Bankaktier tyngde börsen

Bankaktier tyngde Stockholmsbörsen under dagen. Det politiskt spända läget i Spanien efter helgens omstridda katalanska folkomröstning fortsatte också att sprida oro på marknaden.

Det breda OMXS-indexet stängde på 0,01 procent – en uppgång, om än minimal, för trettonde dagen i rad – den längsta i år. Storbankerna tillhör förlorarna. Swedbank och SEB sjönk 0,8 respektive 0,6 procent. Men mest nedåt i kraft av indextyngd drog Tele2:s aktie, som föll med minus 1,6 procent.

Frankfurtbörsen gick upp 0,5 procent, London stängde på noll medan det var nedåt i Paris med 0,1 procent.

Finansmarknaden i Spanien fortsätter att skakas av den politiska oron kring Katalonien, med stigande räntor. Madridbörsens Ibex 35-index föll med 2,9 procent till den lägsta nivån på ett halvår.

Aktien i skidanläggningskoncernen Skistar steg inledningsvis under dagen efter ett styrelsebeslut om höjd utdelning i samband med en bokslutsrapport. Av rapporten framgår det att det blev rekordvinst för räkenskapsåret som avslutades i augusti och att bokningsläget är bättre i år än i fjol.

Byggkoncernen Skanska har fått ett miljardkontrakt för att bygga ut och renovera en flygplats i Portland i den amerikanska delstaten Oregon. Skanskas aktie steg 0,4 procent.

MEST LÄST