Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

170918-kottforbrukning-532395_se.ttela_1.jpg
Andelen svenskt kött av den totala köttförbrukningen ökar. Arkivbild.

Fler väljer svenskt kött

Vi äter allt mer svenskt kött. Andelen svenskt kött av den totala köttförbrukningen i Sverige fortsatte att öka under första halvåret i år, enligt ett pressmeddelande från Jordbruksverket. Ökningen gäller alla större köttslag som griskött, nötkött, matfågel och lammkött.

När det gäller griskött är andelen svenskt kött av den totala förbrukningen högst – nästan 73 procent. För nötkött är andelen svenskt kött 52 procent.

Totalt sett är köttförbrukningen relativt stabil, enligt Jordbruksverket, och uppgår till omkring 87,5 kilo per person och år. Där har den legat sedan 2013 även om fördelningen mellan olika köttslag har varierat.

Under första halvåret åt vi något mindre nötkött, men mer fågel.

MEST LÄST