Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

180524-weinstein-684619_se.ttela_1.jpg
Harvey Weinstein. Arkivbild.

Weinstein överlämnar sig till polis

Filmproducenten Harvey Weinstein kommer att överlämna sig själv till polisen i New York på fredagen för anklagelser om sexbrott, enligt Daily News.

Han anklagas bland annat för att tvingat sångerskan Lucia Evans att genomföra oralsex på honom 2004. På grund av allvaret i anklagelserna finns det inte någon preskriptionstid.

Tidigare på torsdagen meddelade federala åklagare i New York att de inlett en utredning om sexbrott mot Harvey Weinstein, enligt källor till Wall Street Journal.

Utredningen sägs också undersöka om han har lurat eller pressat kvinnor att resa över delstatsgränser med uppsåt att utsätta dem för övergrepp, vilket är ett federalt brott i USA.

Weinsteins advokat Benjamin Brafman bekräftar för tidningen att han träffat federala åklagare och då vädjat till dem att inte gå vidare, eftersom anklagelserna "helt saknar grund".

Det var i oktober förra året som flera kvinnliga skådespelare trädde fram och anklagade Harvey Weinstein för sexuella övergrepp i en granskning av The New York Times.

Sedan dess har ett 80-tal kvinnor anklagat honom för systematiska trakasserier och övergrepp som ska ha pågått i över 20 år. Han är redan föremål för polisutredningar i Los Angeles, New York och London.

MEST LÄST