Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  ”Ny asiatisk Saabintressent”

  Ett nytt kinesiskt-japanskt konsortium är intresserade av Saabs konkursbo enligt uppgifter till TTELA. Företrädaren Springtime bekräftar att det finns ett intresse för Saab.

  TTELA har tidigare skrivit om att kinesiska BAIC och japanska Panasonic enligt uppgifter skulle ha varit intresserade av Saabs tillgångar kopplat till elbilstillverkning. Men enligt uppgifter finns det nya kinesisk-japanska intressenter på konkursboet, ett konsortium från underleverantör-sfären. Det handlar om en helhetslösning för Saab med inriktning att tillverka elbilar och batterier.

  Och det ska handla om att bevara märket Saab – men knappast de rådande modellerna.

  Konsortiet ska ha träffat Saabs konkursförvaltare, och ska också – sannolikt – ha lagt ett bud. Enligt samma uppgifter är pr-byrån Springtime en svensk företrädare för konsortiet. Och när TTELA når Springtimes vd Maria Arnholm bekräftar hon att byrån företräder Saab-intressenter.

  – Jag kan bekräfta att vi företräder uppdragsgivare som har intresse av Saab. Mer än så kan jag inte säga, säger hon

  Enligt TTELA:s källa ska dock dessa intressenter vara högintressanta.

  – Det här är det klart hetaste spåret, de ligger mycket bra till, uppger TTELA:s källa.

  Kinesiska Youngman och indiska Mahindra är andra aktörer som tydligt deklarerat intresse för hela konkursboet. Enligt uppgifter var även kinesiska BAIC i Trollhättan nyligen, ett företag som tidigare bekräftat för TTELA att de har intressen kring Saab.

  TTELA skrev i dag också om Innovatums intresse kring Saab konkursbo, där man har ett intresse att behålla ett kluster av utvecklingsbolag och test- och prototypverksamhet