Blottade sig för medlemsvärvare

Blottningen inträffade i augusti, 2016, när medlemsvärvaren knackade dörr i ett kvarter i Trollhättan.

ANNONS
|

Medlemsvärvaren knackade dörr för att få personer att stödja en medlemsorganisation genom att bli månadsgivare, vid ett av värvningsförsöken öppnande en man i 50-årsåldern i morgonrock. Den kvinnlige medlemsvärvaren och mannen ska ha suttit ner vid köksbordet för att fylla i ett medlemsformulär och mannens morgonrock ska då ha öppnat sig så mannens kön syntes.

Mannen ska därefter ha ställt sig vid bordskanten där medlemsvärvaren satt och börjat ta på sitt kön. Kvinnan avslutade värvningsformuläret och när hon var på väg och gå, ställde sig mannen emellan och viftade med könet. Han frågade medlemsvärvaren om hon ville leka med den.

ANNONS

Ifrågasätter mannens berättelse

Den 50-åriga mannen har nekat till att händelsen ska ha ägt rum. Han menar att han haft shorts på sig under morgonrocken och väntat på en kompis och antog att det var kompisen som kom när det ringde på dörren. Mannen ska även ha sagt att han var obekväm i hennes sällskap vilket tingsrätten ifrågasätter då mannens ska ha bjudit den kvinnliga medlemsvärvaren på något att dricka.

Döms för ofredande

Tingsrätten anser att mannen har kränkt medlemsvärvarens sexuella integritet och att gärningen ska bedömas som sexuellt ofredande.

Mannen döms för sexuellt ofredande och 60 dagsböter á 150 kronor.

ANNONS