"Det är inget fel på våra varumärken"

Personalen på TTELA fick information om Stampens rekonstruktion under måndagsförmiddagen.

ANNONS
|

– Det kom inte som någon stor överraskning, även om det känns tråkigt. Det säger Yvonne Olsson, språkrör för TTELA-sektionen av Stampens Västra journalistklubb.

Många olika frågor ställdes under dagen från de anställda. – Oron finns men vi får tro på rekonstruktionen. Den är ett sätt att minska våra skulder och få in nytt kapital. Tidningsverksamheten går hyfsat bra nu, säger Yvonne Olsson, som tror att den svåraste nöten blir kapitalbiten.

– Jag hoppas att det går i land och att det finns aktörer som tycker det är viktigt med tidningar och tidningars roll i ett demokratiskt samhälle och att det även är en bra affär.

ANNONS

Var rekonstruktionen ett oväntat beslut? – Inte helt, då vi har känt till att Stampen har stora skulder och ofördelaktiga lån, efter köp av många tidningar, mediebolag och tryckerier.

Yvonne Olsson ser positivt på att den nya tidningsledningen har lyckats vända den operativa verksamheten till att gå med plus, även om det delvis gjorts genom personalnedskärningar.

Tidningens chefredaktör, Ingalill Sundhage, är inne på samma linje. – Problemen är historiska efter att ha handlat med lånade pengar. Här i TTELA-land så har man Saab i färskt minne, när de gick i konkurs men skillnaden är att vi tjänar pengar. Rekonstruktionen kommer handla om den finansiella strukturen. Ingalill Sundhage lyfter fram att verksamheten kommer att fortsätta som vanligt, och så sent som förra veckan lanserades en ny webbplattform.

Kan rekonstruktionen skada TTELA:s varumärke? – Nej, detta är inte är en åtgärd för TTELA, detta är en åtgärd för Stampen. Nu städar man upp finanserna och för vår del levererar vi enligt budget, säger Ingalill Sundhage. Hon tror att rekonstruktionen kan leda till en bra och långsiktig lösning.

– Jag känner mig trygg med det här beskedet och jag tror på den information som jag har fått från bland annat den föreslagna rekonstruktören. Det är inget roligt besked men jag tror att det kommer att gynna TTELA. Vi har en frisk och sund verksamhet.

ANNONS

Exakt vad rekonstruktionen kommer att innebära är svårt att säga men personalen på de olika tidningstitlarna fick fortlöpande information under måndagen. – Läsarna kommer att få sina tidningar precis som vanligt och det är inget fel på våra varumärken, säger Ingalill Sundhage.

ANNONS