Kastar sig ut tillsammans

Mariette och Miss Li hade aldrig träffats före Melodifestivalen. Nu är de bästisar. – Vårt gäng låter högst och skrattar mest bakom scenen.

ANNONS
|

Det är en sprittande glad duo som dyker upp till intervjun på hotellet vid Friends arena. De har matchat sina kläder i svart och vitt och hoppar upp i en fönstersmyg och poserar för fotograferingen.

Man kan tro att de har känt varandra sedan barnsben. Sanningen är att de träffades första gången när SVT parade ihop dem.

Miss Li och Sonny Gustafsson hade skickat in låten Don’t stop believing till Melodifestivalen, som nappade. Att hitta rätt artist var svårare.

–De föreslog några sångerskor, men det var ingen som kändes rätt. Vi var beredda att ställa låten ett år, säger Miss Li.

ANNONS

Då kallade SVT till ännu ett möte.

–Det räckte att lyssna tre sekunder på Mariette för att veta att det var rätt röst och rätt känsla, säger Miss Li.

–När samtalet kom hade jag precis fått reda på att den låt som jag hade skickat in tillsammans med Ace Wilder inte kom med. Så jag fick en dålig och en bra nyhet samtidigt. Jag blev jättenyfiken och det klingade rätt direkt, säger Mariette.

Varför sjöng du inte själv, Miss Li?

–Jag behövde ett sabbatsår från mig själv och alla krav jag brukar ställa på mig själv, men den här låten kändes bara för bra för att lägga i byrålådan, jag kommer säkert inte kunna hålla mig från att göra den själv småningom, säger Miss Li.

Sabbatsår är en sanning med modifikation. Miss Li har jobbat stenhårt med numret. Hon har designat och sytt både Mariettes och dansarnas kläder och haft en tydlig vision av hur showen ska se ut.

–Det är så härligt med Melodifestivalen att man kan ta i från tårna. Det här kanske man inte kan göra live på Peace and love-festivalen, men här funkar det.

Under repetitionerna i Malmö var hon ofta uppe på scenen och fixade med detaljerna. Inför finalen har hon specialbeställt ett ännu längre tyg till Mariettes släp, som ska lyfta i blåsten från fem stora fläktar.

ANNONS

Det nya släpet blev fördröjt från USA, vilket skapade rubriker i veckan. Men det kom fram i torsdags och teamet kunde pusta ut.

–Det är 40 kvadratmeter, stort som en lägenhet, säger Mariette.

Det sista de gör i kväll innan Mariette och dansarna går upp på scenen är att ta en lifie.

–Vet du vad det är? Det är inte en groupie eller en selfie, utan ett snapshot av verkligheten helt utan elektroniska prylar. Ska vi ta en nu? säger Mariette.

Så lägger hon armen om Miss Li, de poserar som för en bild, men utan att ta upp en kamera. Istället sparar de ögonblicket i minnet.

Tuffa. Miss Li och Mariette har kraft och energi för att orka hela Mellorejset. ”På söndag kommer man att vara utpumpad, men det är bara att gå på glädjen och köra järnet” säger Mariette.

Fullständigt namn: Linda Therese Carlsson.

Ålder: 32.

Bor: I Stockholm.

Bakgrund: Artist med åtta fullängdsskivor i bagaget. Har även varit med i Så mycket bättre 2012.

Tidigare i Melodifestivalen: Nej, är debutant.

Aktuell: Har skrivit bidraget Don’t stop believing med Sonny Gustafsson. Har också sytt scenkläderna.

ANNONS