Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Carlos Rebelo da Silva (S) (till höger i bilden) nomineras till ny ordförande för kommunstyrelsen i Lilla Edet. Arkivbild: Christian Flodin
Carlos Rebelo da Silva (S) (till höger i bilden) nomineras till ny ordförande för kommunstyrelsen i Lilla Edet. Arkivbild: Christian Flodin

Carlos föreslås ersätta Ingemar

Det blir antagligen Carlos Rebelo da Silva (S) som ersätter Ingemar Ottosson (S) som ordförande i kommunstyrelsen. Det står klart efter Arbetarekommunens årsmöte på lördagen.

Det var i slutet av förra året som Ingemar Ottosson (S) berättade att han lämnar sitt uppdrag som ordförande i kommunstyrelsen i Lilla Edet. Sedan dess har arbetet med att hitta hans ersättare pågått. När Arbetarekommunen hade årsmöte i lördags fanns två kandidater – Carlos Rebelo da Silva och Martin Rapp.

– Valberedningen var oenig i den här frågan men en majoritet stödde Carlos. Det känns bra att vi har avgjort den här frågan, säger Leif Håkansson (S), ordförande i valberedningen.

Beslutet innebär att Carlos Rebelo da Silva är nominerad till ny ordförande i kommunstyrelsen och kommunalråd på heltid, det slutliga beslutet kommer att tas av kommunfullmäktige den 12 april.

– Det känns bra, det är overkligt. Det fanns två kandidater så det var ingen promenadseger, det var jämt. Det är stort, det här betyder att mitt liv förändras, säger han.

Den sista mars lämnar Ingemar Ottosson kommunhuset och sitt uppdrag som ordförande i kommunstyrelsen, den 1 april flyttar Carlos, som i dag jobbar på Volvo personvagnar, in och blir tillförordnad.

Carlos har redan i dag en del politiska uppdrag i Lilla Edet, bland annat är han ordförande i miljö- och byggnämnden, ett uppdrag som han berättar att han kommer att lämna. När det gäller sitt ordförandeskap i Arbetarekommunen är den frågan ännu inte avgjord.

– Vi behöver fundera på hur vi ska göra med det. I vissa Arbetarekommuner har man båda rollerna men jag personligen tycker inte att man ska ha det, säger Carlos Rebelo da Silva.

MEST LÄST