Dagsböter efter brutet kontaktförbud

24 500 kronor blev böterna för en man i Lilla Edet efter att han brutit mot ett kontaktförbud tre gånger. Förbudet gäller mannens tidigare hustru.

ANNONS
|

Den 46-årige mannen och kvinnan skiljde sig för några år sedan efter att mannen misshandlat kvinnan. I samband med separationen, och flera gånger där efter, utfärdades kontaktförbud för mannen.

Inför en husaffär mot mannens vilja fick kvinnan och deras son flytta till ett skyddat boende. Under en period blev det därför omöjligt för mannen att träffa barnet. Detta gjorde honom så upprörd att han via tre meddelanden från ett Facebookkonto tog kontakt med ex-frun.

Kvinnan uppges vara mycket rädd för mannen och har berättat att han försökt döda tre gånger. Hon polisanmälde honom och i maj åtalades han för tre fall av överträdelse av kontaktförbud.

ANNONS

Mannen förnekar att han skickat några meddelanden, vilka är skickade från broderns ip-adress och ett konto i barnets namn. Kvinnan anser att meddelandena är skrivna på ett sådant sätt att de inte kan vara från någon annan än ex-mannen.

Tingsrätten i Vänersborg anser att mannen är skyldig bortom allt rimligt tvivel och dömer honom till 70 dagsböter à 350 kronor, totalt 24 500 kronor. Kvinnans yrkade skadestånd avslås dock då man anser att innehållet i meddelandena är mindre allvarliga.

ANNONS