Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Fönster uppbrutet vid smäll i kommunhuset

Utredningen kring fyrverkeripjäsen som någon kastade in i kommunhuset i Lilla Edet för ett par veckor sedan, då det blev stor skadegörelse i två kontor, går vidare.

– Men det har inte fört oss närmare någon misstänkt, trots att vi läst av telefontrafik under natten i området och hört en massa personer, säger Sten Rune Timmersjö.

Det var natten till söndagen den 13 januari, som larm kom om en stor smäll och rökutveckling i kommunhuset. Någon hade tagit sig in genom en ruta och slängt in en smällare. Förödelsen blev stor i framför allt två kontor.

– Någon har brutit upp fönstret, för vi har hittat brytmärken. Vad gäller smällaren rör det sig om en stor pjäs, vi tror en så kallad banger. Vi har skickat restprodukter till forensiskt centrum, för att försöka förstå vad det rör sig om. Sedan ska vi jämför det med om någon köpt liknande saker.

"Inte fått in ett enda SOS Alarm-samtal"

Det lär dock dröja innan man får svar på detta, på grund av långa väntetider. Polisen har även gjort en masttömning på den telemast som ligger närmast.

– Det måste ju ha smällt något ordentligt, men vi har vid den tidpunkten inte fått in ett enda SOS Alarm-samtal från någon privatperson angående detta. Det förbryllar oss lite. Och det finns inga vittnesuppgifter om personer som ska ha uppehållit sig vid kommunhuset då heller, säger Sten Rune Timmersjö.

LÄS MER: Flera förhör - men inget nytt om explosionen

Det finns inga indikationer på att det ska röra sig om något riktat hot och om det finns något samband med de många andra rapporterade fallen om höga smällare och skadegörelse senaste tiden i kommunen kan inte Sten Rune Timmersjö.

– Nej, inte vad vi kan se, men man vet aldrig, sådant får man också undersöka så klart.