Miljö- och byggnämnden har beslutat om en sanktionsavgift för att Lödöse Läkarhus togs i bruk innan den fått ett slutbesked.
Miljö- och byggnämnden har beslutat om en sanktionsavgift för att Lödöse Läkarhus togs i bruk innan den fått ett slutbesked.

Flyttade in före slutbesked

Miljö- och byggnämnden i Lilla Edet har dömt ett lokalt byggföretag att betala en sanktionsavgift på 265 000 kronor. Orsaken är att byggnaden togs i bruk innan den fått ett slutbesked.

ANNONS
|

Det handlar om den nya vårdcentralen i Klosteräng i Lödöse som öppnade i februari i år. I samma byggnad finns också lägenheter för trygghetsboende. Nu visar det sig att lägenhetsinnehavare och verksamhet hade flyttat in i huset innan ettslutbesked lämnatsvilket inte är tillåtet enligt plan och bygglagen. Därför beslutade miljö- och byggnämnden i Lilla Edet om en sanktionsavgift på 265 000 kronor. – Beloppet beräknas genom en formel som baseras på byggarean bland annat, säger miljö- och byggnämndens ordförande Carlos Rebelo da Silva (S). Byggföretaget skriver till nämnden att det hela berodde på ett olyckligt missförstånd och att man vill att avgiften ska sänkas. Den kontrollansvarige slutade sin anställning under processens gång utan att informera byggföretaget. Byggföretaget trodde dock att denne skulle vara kvar tills ett slutbesked lämnats, vilket fungerat bra tidigare. Företaget skriver vidare att handlingarna låg klara och att allt löste sig snabbt när väl missförståndet löst sig. – Vi tittade på förmildrande omständigheter, men det fanns inte enligt lagstiftningen, det måste vara lika för alla, säger Carlos Rebelo Da Silva. Beslutet kan överklagas, men om det kommer att ske är oklart i nuläget. TTELA har inte lyckats nå byggherren för en kommentar.

ANNONS
ANNONS