Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Frias från skadegörelse med kiss och bajs

Den man som i februari förra året tog sig in på en besökstoalett i Lilla Edets kommunhus och tömde en latrin på kiss och bajs har nu fått sin dom i tingsrätten.

Mannen, som är i 50-årsåldern, åtalades hösten 2017 för skadegörelse då han ska ha smutsat ner en av kommunhusets toaletter då han tömde latrinen på avföring. Kommunen tvingades lägga ner extra resurser på städning av toaletten, vilket man yrkade skadestånd för.

På onsdagen kom tingsrättens dom. Mannen frias och kommunens skadestånd ogillas.

Läs också: Hällde ut kiss och bajs i kommunhuset

Mannen har hela tiden erkänt att han tömt latrinen, men att han inte hade smutsat ner toaletten.

Tingsrätten skriver i domen att ingen egendom har förstörts eller skadats i samband med händelsen. Det enda som behövdes göras var en extra städning. Åklagaren, som har pekat på klotter i praxis har bedömts som skadegörelse, men tingsrätten menar att det inte går att jämföra de två tillvägagångssätten för skadegörelse. Klotter förenas med fasaden, vilket är en ändring av beskaffenheten hos fasaden, skriver tingsrätten. Mannens gärning ska inte anses vara brottslig, skriver rätten, och ogillar åtalet.

Mannen åtalades även för hot mot tjänsteman och försök till våld mot tjänsteman. Båda de händelserna inträffade sommaren 2016 och riktade sig mot en anställd på Kronofogdemyndigheten. Det ena hotet ska ha bestått av dödshot via telefon till en anställd på Kronofogden, Enligt rätten är det inte styrkt att hoten uttalats det datum som åklagaren påstått, och vidare går inte brott att styrka.

MEST LÄST