Frikänns för misshandel på skolgård

Tre män i 20-årsåldern frikänns av tingsrätten efter att ha varit misstänkta för en misshandel i Lilla Edet. Två av dem döms dock för andra brott.

ANNONS
|

Hösten 2015 misshandlades en kille utanför fritidsgården vid Fuxernaskolan i Lilla Edet. Kvällen var ganska sen när några ungdomar befann sig på platsen. Förbi passerade ett annat gäng med sju-åtta killar.

En av killarna ska ha kastat iväg smällare, vilket en av tjejerna utanför fritidsgården ifrågasatte. Diskussionen blev hetsig och tjejens dåvarande pojkvän kom till undsättning. Då blev det bråk och den tidigare pojkvännen har uppgett att tre av killarna ska ha misshandlat honom genom att först slå honom med en batong på låret, han skallades över näsan, fick ett slag mot ögonbrynet och blev knäad på armen.

Killgänget försvann sedan och någon ska ha ropat "om vi ser dig igen så slår vi ihjäl dig".

ANNONS

Tre åtalades

Tre misstänka gärningsmän, 18, 22 och 24 år utpekades och åtalades för misshandel, samt olaga hot. Ingen av dem bor på orten och samtliga förnekar misshandeln.

Den misshandlade killen och vittnesuppgifter är enligt tingsrätten i Vänersborg samstämmiga. Men eftersom det finns flera tvivel och ingen helt säkert vilka det var som låg bakom misshandeln valde tingsrätten att fria trion.

22-åringen döms emellertid för ringa narkotikabrott. Han finns under 22 avsnitt i belastningsregistret och dömdes till två månaders fängelse senast i maj av Göteborgs tingsrätt. Det nya brottet ska omfattas av domen.

30 andra brott

24-åringen döms för en rad brott; tio ringa narkotikabrott, rattfylleri vid sju tillfällen, två fall av brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål, åtta grova olovliga körningar, bilstöld och häleri.

Han döms även för vapenbrott då han haft en pennkniv och 14 patroner av varierande kaliber när han befann sig i Ytterby utanför Kungälv.

Brotten har begåtts på olika platser som i Lilla Edet, Göta, Lödöse, Trollhättan och Uddevalla.

Även skadestånd

24-åringen återfinns i belastningsregistret under 23 avsnitt och nu döms han till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan på behandlingshem. Dit skickades han direkt från häktet i Uddevalla där han suttit sedan 23 maj.

ANNONS

22- och 24-åringen ska tillsammans, var för sig och 24-åringen tillsammans med ytterligare en gärningsman betala skadestånd till drabbade parter på drygt 47 800 kronor.

ANNONS