Fullt hus i Folkets hus

Årets julmarknad i Lilla Edet blev en härlig folkfest som lockade storpublik till Folkets hus.

ANNONS
|

Ett trettiotal utställare på julmarknaden gjorde att Folkets hus blev proppfullt under nästan alla av marknadens tre timmar.

Och redan innan portarna slogs upp var många nyfikna på att komma in.

– Det var faktiskt köer långt innan vi öppnade, det är ju roligt och vi hoppas att det finns något för alla, sa Ylva Laudon från företagscentrum som varit med och arrangerat marknaden.

Tomten är förstås något av en centralfigur på en julmarknad. Han satt precis vid ingången och var något av det första som barnen såg när de kom in i lokalen.

Wilma och Max Samuelsson, 2,5 och 5 år gamla, var framme hos den vitskäggiga figuren och fick med sig en påse godis.

ANNONS

– Det var spännande för dem, men lite lättare än förra gången vi gjorde det här. De hade ingen lista med sig, men de var glada för lite godis, sa mamman Sara Samuelsson.

Tomten fick jobba mycket under marknaden och svettades under alla lager med värmande kläder.

Många trängdes vid gårdsbutiken Ehrenhofers Lamm och vilt som hade lagt ut diverse smakprover.

– Folk gillar det som är närproducerat, vi har olika korvar och vildsvinsprodukter för julbordet samt egentillverkad marmelad, förklarade Eva Maria och Viktoria Grönvall.

Jonas Arkemar från Ica:s bageri hade flyttat ut tillverkningen av marsipangrisar till den offentliga lokalen.

Här trängdes många för att få en skymt av hantverket.

– Vi har gjort marsipanverkstad tidigare år i vårt bageri för barnen, men den här gången ville vi flytta ut och möta folket. Det är första året som vi är här, kul är det i varje fall, sa Jonas Arkemar.

Gymnasieeleven Olivia Svensson visade upp sin grupps företagaridé i ämnet Ung företagsamhet:

– Mycket tvättmedel slösas bort i onödan. Doserar man med vår dos så sparar man på miljön och på tvättmedel. Den är anpassad efter mjuk vattenhårdhet som vi har här i området.

En nyhet var att kultur- och fritidsnämnden delade ut pris för året ungdomspristagare (Anton Berneving), kulturpristagare (Anna Lärk Ståhlberg) samt kulturstipendiat (Alfred Molin).

ANNONS

Nämndens ordförande Kjell Andersson läste upp nomineringarna och fick med sig publiken på ett fyrfaldigt hurra.

– Kul att få ett sådant här pris, jag hoppas kunna fortsätta hålla på med musiken på något sätt i framtiden, sa Alfred Molin som spelar nyckelharpa och gitarr.

Fyra politiska partier var på plats, dessa fick dock hålla till i kylan utomhus, liksom räddningstjänsten som visade brandbilen och ponnyridningen.

ANNONS