Carina Täng från Lödöse njöt av solsemestern när hon fick beskedet att tjuvar tagit sig in i lägenheten hemma i Lödöse. Bilder: privat/Jessica Gow
Carina Täng från Lödöse njöt av solsemestern när hon fick beskedet att tjuvar tagit sig in i lägenheten hemma i Lödöse. Bilder: privat/Jessica Gow

Glada solsemestern byttes mot oro

Under solsemestern i Spanien nåddes Carina Täng i Lödöse om beskedet att det varit inbrott i hennes lägenhet. – Det känns riktigt tråkigt, säger hon.

ANNONS
|

I torsdags blev Carina Täng, som bor i centrala Lödöse, kontaktad av grannarna. De hade anat oråd när de såg att dörren stod på glänt och kontaktade då polisen, något som GT var först att rapportera om.

– Det var himla tråkigt att få det beskedet och jag började undra vad som fattades, vad de kunde ha tagit, säger hon till TTELA.

På måndagen kom hon hem från resan och fick med egna ögon möta oredan i lägenheten.

– Sovrummet var upp och ned och det var mycket papper och annat utspritt i hallen och i vardagsrummet, berättar hon.

ANNONS

På måndagseftermiddagen hade hon inte hunnit få en fullständig bild av vad som saknades efter inbrottet, men bland annat har tjuven eller tjuvarna tagit en dator, en Ipad och smycken.

– Datorn spelar inte så stor roll, men det som är tråkigt är smycken, säger Carina Täng och berättar att det handlar om ett Lödösekors i guld som hon fått av sin mamma, andra smycken som hon fick av sin tidigare man, hennes mormors vigselring och allra mest värdefullt – hennes pappas mormors vigselring.

– Speciellt pappas mormors ring känns riktigt tråkigt att bli av med. Det går inte att ersätta det här, säger Carina.

Under söndagen la hon ut en statusuppdatering på Facebook, där hon vädjar till tjuvens samvete:

"Har vederbörande något samvete lämna tillbaka sakerna i brevlådan. Mitt hjärta blöder." skriver hon bland annat och på måndagseftermiddagen hade hennes meddelande delats över 200 gånger. Men hennes förhoppningar om att få tillbaka smyckena är ändå små.

– Den chansen är nog inte så stor tyvärr, säger hon.

Händelsen är polisanmäld.

ANNONS