Här kommer det bli åka av

En härlig dag med mycket crossåkning. Det är vad Lilla Edets MCK förväntar sig när det vankas serietävling på lördag.

ANNONS
|

Högstorpsområdet är delvis under förändring på grund av att den stora deponin håller på att sluttäckas.

Men Lilla Edets MCK:s verksamhet fortsätter som vanligt och påverkas inte av arbetet. Och när klubben ordnar serietävling i division 3 på lördag är det något som alla ser fram emot.

– Vi är en gemytlig klubb på 300 medlemmar som mår ganska bra just nu. Vi gör mycket saker tillsammans, förklarar Martin Styre som tog över ordförandeskapet i klubben i mars i år.

Flera av medlemmarna är ute längs tävlingsbanan och gör i ordning underlaget med traktor och skrapar den jämn och redo, man klipper buskar och rensar ogräs och ser till att allt är trimmat och klart inför lördagen.

ANNONS

Det blir för övrigt två lokala möten på några dagar för förarna i LEMCK, i torsdags arrangerade grannklubben SMK Trollhättan sin deltävling och två dagar senare är det alltså Lilla Edets tur.

– Det blir något av ett derby för de båda klubbarna. Både vi och Trollhättan har förare som kört för båda klubbarna, säger lagledaren Mattias Bengtsson.

Även om nivån är division 3, som är den lägsta serien, så finns det förare av hög klass i serien, menar Bengtsson:

– Det finns två förare i serien som kör i SM och båda är anmälda att delta här i Lilla Edet, så trots att det är division 3 så går det ändå fort. Det är en bra serie, men siktar man på division 2 så krävs det också att man lägger ner väldigt mycket mera tid.

Sju lag deltar, varje lag innehåller åtta förare och fyra reserver. Och det lär bli fullt med åskådare och crosscyklar under hela lördagen. Aktiviteterna startar med träning vid nio-tiden och omkring 16-tiden är tävlingen avgjord.

– Jag tror att det kan bli en jäkligt bra dag. Banan är publikvänlig,det går att se nästan allt från området kring klubbhuset. Det är värt att åka hit och kolla, det är gratis inträde och korven är billig, säger Mattias Bengtsson.

ANNONS

Övriga deltagande lag kommer från Trollhättan, Karlsborg, Skene, Ulricehamn, Lerum och Skara.

– Vi vill ju vinna, och har vi en bra dag så gör vi det, påstår lagledare Bengtsson.

I övrigt ser klubben fram emot den 2 september då man arrangerar en deltävling i The Bahusian, slaget om Bohuslän. Det handlar om tävlingsformen extrem enduro som börjat ta fart i Sverige de senaste åren med elitåkare från Norden.

ANNONS