Historisk första after beach i Prässebo

Grillad korv, kaffe, lite allsång och mycket socialt umgänge. Prässebo hade sin första after beach någonsin i historien på onsdagskvällen.

ANNONS
|

Ett hundratal samlades utanför kiosken i Prässebo på onsdagskvällen, där man byggt upp en scen ut mot stranden. Anders Martinsson, som driver kiosken, ville hitta på något i bygden och locka folk till kiosken och då föll det sig naturligt att arrangera after beach, säger han.

– Vi har ju stranden och stora gräsytor så det är passande. Jag tror att det är den första after beachen i Prässebos historia. Jag hoppas på fint väder och mycket folk, säger han när han är mitt uppe i de sista förberedelserna för kvällen.

Carina Hermansson, Eva Olsson, Gunsan Nordqvist och Janne Nordqvist hade bänkat sig framför scenen långt innan kvällens trubadur, Patrik The Party Entertainer, äntrade scenen. De tycker att det är roligt med en ny tillställning i bygden.

ANNONS

– Vi har det inte bara ganska trevligt, utan jättetrevligt. Vi är här för att träffa grannar och umgås. Jag hoppas på mycket Elvis och Cornelis. Absolut att vi kommer sjunga med i allsången.

Och fint väder blev det. Solen kom fram lagom till att kvällens trubadur kliver upp på scenen med en leopardmönstrad gitarr. Det blev både en del dansband, men också schlager signerat bröderna Herrey och lite Bob Dylan.

Therese Berglund, Carina Nilsson och Carina Berglund är på plats tillsammans med hunden Bamse.

– Det är kul att det händer något i Prässebo så vi kan träffas och umgås, säger Carina Nilsson.

– Det är alltid ett så trevligt bemötande här. Och läget, det är ju så vackert och nu har vi sådan tur med vädret, säger Carina Berglund.

Det är inte omöjligt att det blir en till after beach nästa sommar.

– Vi får la se, säger Anders Martinsson.

På kvällskvisten

  • När och var: Onsdag 9 augusti kl 18, utanför kiosken i Prässebo
  • Vad hände: After beach med livemusik
  • Väder: Soligt, med lite inslag av moln
  • TV-konkurrens: Bland annat VM i friidrott, Robert Wells – 30 år som artist, The Real Housewives of Orange County, Ett jobb för Berg och Rapport.
  • ANNONS