Ingemar Ottosson (S) och Peter Spjuth (V) i samtal efter beslutet om bordläggning av skolfrågan. Bild: Pasi Hakopuro
Ingemar Ottosson (S) och Peter Spjuth (V) i samtal efter beslutet om bordläggning av skolfrågan. Bild: Pasi Hakopuro

Inget avgörande i byskolefrågan

Oppositionen gick på Sverige­demokraternas linje och röstade för att bordlägga frågan om byskolorna i Lilla Edet. – Upprörande att de samarbetar med SD, sa Peter Spjuth (V).

ANNONS
|

De som väntar på ett beslut om byskolorna i Lilla Edet får vänta ett tag till. Frågan bordlades till mångas besvikelse men till andras applåder. När frågan kommer upp nästa gång var inte klart under onsdagskvällen.

Läs också:Nu avgörs följetongen om byskolorna

Sverigedemokraterna saknade en av sina tre ledamöter och lade tidigt förslaget att bordlägga ärendet, så att de kan vara fulltaliga vid nästa möte. Med en röst borta i SD såg en eventuell omröstning ut att gå majoritetens väg och därmed ett beslut om nedläggning av byskolorna. Men så blev alltså inte fallet. – Om vi hade varit fler i dag så hade vi kunnat klara att rösta med oppositionens förslag. Nu kunde vi inte tillföra något, därför lade vi förslaget om bordläggning tills alla våra kan vara med, sa Carl Carlsson (SD). Oppositionens förslag är att planera för ett återöppnande av byskolorna och att ett förslag ska ligga klart till hösten 2017. Efter den långa och bitvis tuffa debatten begärdes ajournering. Vid omröstningen gick oppositionen på SD:s linje om att bordlägga frågan. Det blev så kallad minoritetsbordläggning. – Synd att vi inte fick ett avgörande i dag. Lite förvånande att oppositionen väljer att samarbeta med SD, sa kommunstyrelsens ordförande Ingemar Ottosson (S). – Vi måste få ett beslut som håller. Och det får vi om alla är här, då kan ingen säga något annat, sa Camilla Olofsson (M).

ANNONS
ANNONS