Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Kamrater skadades svårt vid bilolycka

Tre unga personer i en personbil skadades illa vid en olycka i Lilla Edet förra hösten. En fjärde person, en då 17-årig flicka, som körde bilen åtalades i maj.

Varför den körkortslösa flickan satte sig bakom ratten i höstas framgår inte av åtalet. Men tre kamrater, två killar och en tjej, följde med i bilen. I en kurva på Kungälvsvägen förlorade 17-åringen kontrollen över bilen och for av vägen ner i ett dike.

Den ena pojken fick en sårskada i pannan, huvudsvålsblödningar, skallfraktur, krossblödningar i hjärnan, kompressionsfrakturer i bröstryggen, krossblödningar i ena lungan och fraktur på höger lårben.

Lindrigare

Den andra pojken kom lindrigare undan med sår- och/eller krosskador i ansiktet, samt hudavskrapningar också i ansiktet.

Flickan som inte körde bilen skadades också omfattande – sårskador i ansiktet, fraktur på näsben, underkäke, revben, vänstra strålbenet och på hals- och bröstkotor. Den högra lungan kollapsade och hon fick även krosskador i vänster lunga.

De tre ungdomarna var vid olyckan i 15-16-årsåldern.

Oklart

Om den då 17-åriga föraren klarade sig oskadd framgår inte.

I maj åtalades flickan misstänkt för olovlig körning och vållande till kroppsskada. Flickan erkänner olovlig körnig, men förnekar den andra åtalspunkten. Rättegång skulle ha hållits på måndagen, men ställdes in då en av de kallade inte infann sig.

Ingen av de inblandade i olyckan är hemmahörande i Lilla Edets kommun.

MEST LÄST