Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Anna Svensson, ny kultursamordnare i Lilla Edet, tycker att det ska bli spännande att kasta sig in i Lilla Edets tredje kulturfestival. Foto: Pasi Hakopuro.
Anna Svensson, ny kultursamordnare i Lilla Edet, tycker att det ska bli spännande att kasta sig in i Lilla Edets tredje kulturfestival. Foto: Pasi Hakopuro.

Laddar inför kulturfestivalen

Till helgen startar kulturfestivalen i Lilla Edet och arrangören har laddat med ett digert program. – Det ska finnas något för de flesta, säger kultursamordnaren Anna Svensson.

Det är tredje året som kulturfestivalen i Lilla Edet arrangeras. Starten sker på lördag den 22 april med bland annat Pippikalas på Lilla Edets bibliotek och avslutas söndagen den 30 april med valborgsmässofirande i Hjärtums kyrka.
Däremellan finns massor av aktiviteter och upplevelser att ta del av i olika delar av kommunen.
– Målet är att hitta kulturaktiviteter för så många som möjligt. Särskilda insatser görs för barn och unga samt på äldreboenden. Många av aktiviteterna för barn och unga sker på skoltid så att så många som möjligt kan delta, säger Anna Svensson som snart tar över som ny kultursamordnare i kommunen efter Johanna Ljung Abrahamsson.

Bland programpunkterna märks till exempel improvisationsföreställningen Medmänniskor den 23 april i Fuxernaskolans aula. Det beskrivs som en fysisk musikalisk föreställning som utgår från att alla kan övervinna sina begränsningar.  
Ett annat spännande inslag blir Lär dig allt om Game of Thrones i Lödöse museum 27 april. Föreläsarna Linda Antonsson och Elio M. Garcia Jr berättar om hur de blev experter på Game of Thrones. Så pass bra att författaren George RR Martin själv vänder sig till dem för att få detaljerna rätt när han skriver sina böcker. Trion har också gemensamt skrivit en bok om Game of Thrones. 
Samma dag blir det en förmodligen välbesökt tillställning på Folkets hus då programledaren Kristin Kaspersen föreläser om Att vara sann i kropp och själ.

På fredag får högstadieeleverna en fin dag då årskurs nio åker till Göteborg för att ta del av konst och arkitektur. Årskurserna sju och åtta får välja mellan olika slags workshops varav de som valt korta workshops får kombinera det med filmen Jätten som visas på Folkets hus.
Musik blir det förstås också. Bland arrangeras musikcafé med Cecilia Vennersten på Folkets hus.
– Det ska bli spännande att kasta sig in i detta, säger Anna Svensson.

MEST LÄST