Lastbil välte vid motorbana - förare till sjukhus

En lastbil välte högst uppe på toppen vid gamla Högstorpstippen, nära Högstorps motorbana. Larmet kom in till SOS strax innan klockan ett.

ANNONS
|

– Det är en inringare som sagt att det är en lastbil som vält och vad jag kan se på kartbilden, ser det ut som om det är i terrängen, säger operatören på SOS Alarm.

– Den ska ha vält inne på tippens område och chauffören ska vara avsvimmad, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson Region Väst vid 13.15.

Anledningen till att lastbilen ska ha vält, ska ha berott på att lastbilen kört utanför vägkanten och att snöandet gjort det svårt att avgöra vad vägen slutar.

Mannen ska ha slagit i huvudet och tappat medvetandet, men när räddningstjänsten kom dit ska han ha kvicknat till. Han fick hjälpas ut ur hytten.

ANNONS

Föraren, som är i 60-årsåldern, kördes till sjukhus, men var då vaken och talbar och ska inte ha fått några allvarliga skador.

Lastbilen ska ha varit lastad med grus för arbeten vid tippen. Lastbilen får bärgas.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS