Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/4

Lyckat med sommaris i Lödöseborg

Sommaris i Lödöseborg var ett lyckat test som nu blir förlängt. Föreningen LN 70 lyckades få fart i verksamheten som gick med vinst.
– Mycket kul att våra föreningar sätter kommunen på kartan, säger Carina Andersson (C) kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Vid kultur- och fritidsnämndens sammanträde låg LN 70:s rapport över verksamheten med extra öppethållande sommaren 2018 i Lödöseborg på bordet.

Siffrorna visar intäkter på 146 000 kronor för 146 externa uthyrningstimmar. Driftskostnaden hamnade på 102 000 kronor vilket ger klubben en vinst på 44 000 kronor.

Nytt avtal

Nu har ett nytt avtal tecknats mellan klubben och kommunen till och med mars 2021 där sommarisen ingår.

– Det är en extra fröjd att börja året med ett beslut om en förlängning. Men det hade inte funkat om inte den här fantastiska medborgarkraften hade funnits. säger Carina Andersson (C) ny ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Under hela 2018 har kommunen kostnad för driften varit 100 000 kronor och kommer även att vara det fortsättningsvis.

Nya bokningar

Inför kommande sommarperiod, april-augusti, har klubben redan fått 250 preliminära förhandsbokningar från andra klubbar.

Om det blir nya överskott följande år planerar klubben att investera pengarna i hallen i form av ett kansli och ny väggbeklädnad.

– Det här ger klubben en jättebra möjlighet att fortsätta satsa på barn och ungdomar och att återinvestera i hallen. Det ger också bra reklam för oss och kommunen, säger LN 70:s ordförande Mikael Bergqvist.

NHL-besök

De flesta uthyrningstimmar går till andra ishockeyklubbar i regionen, men föreningen hade också flertal besök av NHL-spelare som vill ha isträning under sina sommaruppehåll.

Bland annat fick klubbens ungdomar möjlighet att träna med NHL-svensken Lias Andersson från New York Rangers.

Fyller 50

Man hade även besök av en skridskotränare från KHL, den ryska proffsligan, då en spelare fick specialträning.

– Vi planerar också inför klubbens 50-årsjubileum 2020. Det finns mycket tankar och idéer, vi har till exempel behov av mera ytor, men vi har också ett bra drag i föreningen just nu, säger Mikael Bergqvist.