KURS. Nya kurser har startats i bland annat färg och form vilket många ungdomar i Lilla Edet har nappat på.
KURS. Nya kurser har startats i bland annat färg och form vilket många ungdomar i Lilla Edet har nappat på.

Många nya kurser med kulturrådspengar

Kulturrådspengarna gör succé i Lilla Edet. Massor av barn och unga har gått med i de kurser som erbjuds. – Det känns fantastiskt bra, säger Ing-Marie Romell på musikskolan.

ANNONS
|

Kurserna startades under vårterminen och hålls på eftermiddagarna i anslutning till att skolan slutar.

Runt 200 anmälningar fick kommunen in när det stod klart att man fick de så kallade kulturrådspengarna som staten delar ut.

– Det har absolut gått över förväntan. Vi planerade inledningsvis för sex teatergrupper, men det blev sju. Även i bild och form blev det fler grupper än vi trodde. Gensvaret har varit fantastiskt, säger Ing-Marie Romell på musikskolan.

Bland annat rör det sig om teater/drama, musik, dans eller färg och form som kan utövas i Lödöse, Lilla Edet och Ström.

– Alla som kan och vill får vara med, det finns i alla fall inga ekonomiska hinder eftersom det finansieras genom kulturrådspengarna, säger Ing-Marie Romell som i dagarna är igång med en ny ansökning nya medel för nästa år.

ANNONS

Tanken är också att de olika grupperna ska visa upp sina färdigheter på till exempel dansfestivaler eller utställningar.

– Dansgruppen har redan varit i Trollhättan och uppträtt och ska också göra det i Vänersborg. De ska också visa upp sig i skolans aula under kulturveckan här i Lilla Edet också, förklarar Romell.

När TTELA besöker färg och formkursen är det full fokus på att göra klart havsmotiven till en utställning i biblioteket i juni.

– Tavlorna ska hängas tätt ihop och vi hoppas på en lyckad utställning, säger ledaren Yana Westberg som även berättar att deltagarna ibland hamnar i riktiga konstdiskussioner.

– Jag tycker om Picasso, men många andra konstnärer också, säger Gabriella Tuzla.

– Van Gogh gillar jag, även om han var lite tokig, fyller Nicolas Lopez Fors i.

Yana Westberg menar att framstegen syns efter ett fåtal träffar.

– Jag tycker mycket om att måla och rita och vill lära mig mera om det, säger Olivia Karlsson Lexberg.

ANNONS