Misshandlade sin exfru – döms till fängelse

En man i 55-årsåldern döms till fängelse i fem månader för att ha misshandlat och ofredat sin exfru.

ANNONS
|

Det var i kvinnans bostad i Lilla Edets kommun som misshandeln skedde. Vid det första tillfället hade de varit skilda i fyra år och när hon inte ville bli tillsammans igen blev han våldsam och tog stryptag på henne tills hennes syster gick emellan och särade på dem. Kvinnan och systern lyckades få ut mannen ur lägenheten, men när han försökte komma in igen ramlade kvinnan nedför trappan. Efteråt hade hon ont i kroppen i flera månader.

Blev arg och slog henne

Två år senare skedde nästa misshandel, när han var i kvinnans bostad för att umgås med deras gemensamma dotter. När kvinnan undrade när han skulle gå blev han irriterad och arg och slog henne, så att hon slog i huvudet i väggen bakom.

ANNONS

Mannen förnekar misshandeln och menar i stället att kvinnan har varit våldsam mot honom. Under rättegångsförhandlingarna lämnade kvinnan en mer återhållen redogörelse än vid de tidigare polisförhören, något som påverkar hennes tillförlitlighet enligt tingsrättens bedömning. Hennes berättelse stärks däremot av ett flertal vittnen och man dömer mannen till fem månaders fängelse för misshandel och ofredande, han ska också betala ett skadestånd på närmare 25 000 kronor till kvinnan.

Frias på två punkter

Mannen frias däremot från åtalspunkterna grov kvinnofridskränkning och olaga hot.

ANNONS