Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Misstänks ha orsakat allvarlig olycka på E45

En allvarlig trafikolycka på E45 i Göta i höstas som slutade i en frontalkrock och att en bil voltade ner i diket får nu sitt rättsliga efterspel. Mannen i den voltade bilen, en 20-åring, ska ha kört bil i uttröttat tillstånd och somnat och åtalas nu misstänkt för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Det var vid 11-tiden den 4 september i fjol, som den 20-årige mannen kom körande norrut i hög fart på E45 i Göta, strax innan bilen blir tvåfilig igen.

Enligt flera vittnen, andra bilister och den kvinnliga föraren i den andra bilen, försökte mannen köra om en lastbil eller hamnade i fel fil på annat sätt. Han hann inte fullfölja omkörningen utan kolliderade med den andra bilen som kom från motsatt håll.

Hamnade på järnvägsspåret

20-åringen voltade ner i diket och hamnade på taket på järnvägsspåren, medan den andra bilen snurrade och körde slutligen in i sidoräcket. Samtliga fick föras till sjukhus för kontroll och kvinnans femårige son fick en del skador, som hjärnskakning, en blödning i ena lungan och skrapsår.

Mannen ska i förhör sagt att han hade jobbat 20 timmar i sträck innan, men att han hade haft full koll på hur han körde och att han inte skulle haft hög fart och förstod inte hur han hamnade i motsatt fil. Han förnekar därmed brott.

Åklagaren menar dock att mannen troligen somnat vid ratten, varit oaktsam vid körningen eftersom han var i uttröttat tillstånd och därmed orsakat olyckan. Han åtalas nu misstänkt för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada och har ett skadeståndskrav på sig på sammanlagt 20 000 kronor.