Den bakre tågvagnen spårade ur i torsdags vid SCA:s södra infart.
Den bakre tågvagnen spårade ur i torsdags vid SCA:s södra infart.

Oklart varför tåget spårade ur

Det är fortfarande oklart varför tågolyckan skedde vid SCA:s pappersfabrik i Lilla Edet. En anställd ramlade av tåget och skadade axeln efter att en godsvagn spårade ur.

ANNONS
|

Som TTELA skrev i torsdagens tidning skulle en expert komma och undersöka platsen där tågvagnen spårade ur vid SCA:s södra infart.

Det har nu skett och experten kunde konstatera någon typ av skada på växeln. En liten del av spåret var inte på rätt plats.

– Men det gick inte, enligt expertens analys, att få reda på om skadan redan fanns där före olyckan eller om det var en konsekvens av den, säger platschefen vid SCA, Robert Fuhrmann.

I fredags hade SCA kontaktat en reparatör som var på plats som lagade spåret.

– Det är nu återställt, järnvägen fungerar och den används igen.

ANNONS

Nästa steg för SCA-ledningen är att prata med alla involverade – bland annat den anställde – för att om möjligt bringa klarhet i vad som hände.

– Vi har inte pratat med honom än. Han ska också ha sin semester, så det är lite osäkert när det blir av. Men vi kan inte avsluta det här förrän vi pratats vid, förklarar Fuhrmann.

Mannen som föll av vagnen är för tillfället sjukskriven, men så vitt man förstår mår han bra.

Det var i onsdags som olyckan skedde – ett lok drog två vagnar på bort från fabriken, från en utlastningshall till ett parkeringsspår, när den bakre vagnen spårade ur.

Pappersbruket i Lilla Edet har annars gått ut med optimistisk vision om en nolltolerans för olycksfall.

Enligt Robert Fuhrmann har man successivt lyckats att få ned antalet olycksfall de senaste åren.

– Vi vill försöka halvera antalet olycksfall år för år. Och vi hade en bra trend fram till maj i år, men vi vill hela tiden förbättra oss, säger Fuhrmann.

ANNONS