Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Ambulans och räddningstjänst ryckte ut till en busshållplats mellan Lilla Edet och Kungälv under onsdagen, där en pojke hade blivit påkörd av en bil. BILD: Mikael Berglund
Ambulans och räddningstjänst ryckte ut till en busshållplats mellan Lilla Edet och Kungälv under onsdagen, där en pojke hade blivit påkörd av en bil. BILD: Mikael Berglund

Pojke avled efter olycka vid busshållsplats

Skadorna var för svåra efter olyckan på onsdagskvällen där en pojke blev påkörd i Lilla Edet.

Vid 19.45-tiden stannade bussen vid hållplatsen i Groröd på länsväg 625. Pojken klev av och när han sedan, skymd av bussen, skulle passera över vägen blev han påkörd av en personbil. Föraren i bilen stannade kvar på platsen och larmade om hjälp. Med allvarliga skador fördes pojken med ambulans till sjukhuset i Kungälv.

- Pojken har avlidit och anhöriga är underrättade, bekräftade inre befäl Johan Ljung hos polisen region Väst i Göteborg senare på onsdagskvällen.

Den 14-årige pojken var hemmahörande i Lilla Edet.

Läs också: ”En sorglig dag för oss alla”

Enligt polisen handlar det om en ren olyckshändelse, men en förundersökning är inledd för att utreda hur olyckan gick till.

– I nuläget är det ingen som är misstänkt för brott, men vi gör ändå en utredning. Det gör vi både med hänsyn till den drabbades familj och den person som körde på pojken, säger Carin Olsmyr, polisens gruppchef för trafikutredningen i Fyrbodal.

Några inledande förhör gjordes av polisen på platsen igår kväll och bilen är tagen i beslag. 

Under räddningsarbetet var vägen helt avstängd för övrig trafik.

MEST LÄST