Polisbil prejade fyrhjuling under biljakt

Fartsyndaren, en 25-årig man, kom hem från jobbet och ville testa fyrhjulingen som hade varit på reparation. Färden slutade med att föraren skadade foten efter att polisen tvingades preja honom av vägen.

ANNONS
|

Läs även: Polisen jagade vårdslös fyrhjulingsförare

Mannen bestämde sig för att ta fyrhjulingen på en tur i Lilla Edet. I s-kurvan vid Sibylla såg föraren att polisen stod. Han visste att fyrhjulingen var avställd och att han inte fick köra den. Knappt hann han köra förbi innan polisen slog på blåljusen. Mannen säger i förhör att han tänkte oklart, gasade på och körde om en bil på fel sida av en refug.

Färden tog hon genom en rondell, över en bro och ut i ett elljusspår där fartsyndaren möte en cyklist. Väl uppe på elljusspåret stannade fyrhjulingsföraren och väntade ett par minuter. När han insåg att polisen, som tagit upp jakten på föraren, följt efter honom in på elljusspåret fortsatte fyrhjulingsföraren att köra.

ANNONS

När fartsyndaren närmade sig 45:an valde poliserna i den efterföljande polisbilen att försöka preja fyrhjulingen av vägen innan han tog sig upp på Europavägen. Fyrhjulingen prejades vid två tillfällen och under det andra tillfället kanade fyrhjulingen med polisbilen ett par meter innan de båda ekipagen stannade intill ett träd.

När fartsyndaren visiterades har han cannabis och kokain på sig. Under husrannsakan fann även polisen testosteron, tårgas och pepparspray hemma hos mannen.

Mannen döms för grov vårdslöshet i trafik, rattfylleri, ringa narkotikabrott och dopingbrott, (ringa) samt ett ringa vapenbrott och straffet blir villkorlig dom med samhällstjänst.

ANNONS