Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/3
ANNONS ▼

Rekordmånga skadegörelser i Lilla Edet i juni

I juni anmäldes ovanligt många brott för skadegörelse i Lilla Edets kommun. Antalet anmälningar var nästan tre gånger fler än vanligt.

Det är nyhetsbyrån Sirén som tagit fram statistik över skadegörelsen baserat på BRÅ:s (Brottsförebyggande Rådet) data över anmälda brott i Lilla Edet. 
28 anmälningar för skadegörelse i kommunen gjordes i juni månad. 
En kraftig ökning då snittet för en normal junimånad ligger på elva anmälda skadegörelsebrott.

Antalet anmälningar stämmer visserligen, och bekräftas av Fredrik Martinsson operativ samordnare på polisen, men statistiken kan ändå vara lite missvisande.  
När BRÅ redovisar siffran 20 brottsanmälningar kan det till exempel innebära att 20 personer anmält att de utsatts för brottet.
– Vi ser däremot att statistiken i Lilla Edet går upp ena året och ner året efter. Så statistiken är lite svårtolkad även om juni sticker ut, säger Fredrik Martinsson. 
Orsakerna till att just skadegörelsen har ökat har inte analyserats.

Fler fakta kring skadegörelsen i juni säger att fyra inträffade på järnvägsgatan och tre på skolgatan, båda gatorna är i Fuxernaskolans närhet.
Fuxernaskolan blev för övrigt i slutet av juni föremål för flertalet fönsterkrossningar och klotter vilket TTELA skrev om då.
Vidare inträffade två skadegörelsebrott vardera på Magnusgatan (Lödöse) och Göteborgsvägen. 

Övriga platser ligger runt om i kommunen och har enstaka anmälningar. Polisen har för tillfället fyra misstänkta personer för nämnda typen av brott begångna i juni.
Martinsson levererar lite fler fakta kring skadegörelsebrotten i Lilla Edet:
– 24 procent av brotten i år har skett på en torsdag. På längre sikt, mellan 2013-2017, är lördagar den vanligaste dagen för brott med 21 procent och Göteborgsvägen är den vanligaste brottsplatsen.

MEST LÄST