Rekordtidig is i Lödöse

Efter två säsonger utan ishockey har LN 70 startat rekordtidigt i år med ett träningsläger för ungdomar. TTELA följde med på det första ispasset.

ANNONS
|

Sommarlovet går mot sitt slut och årstiden förknippas väl knappast med ishockey – i varje fall inte i Lödöseborg där man aldrig tidigare haft is så tidigt på säsongen. Efter alla turer med upphandlingen av det nya kylaggregatet samt renoveringen av de utdömda omklädningsrummen råder det åter framtidstro i klubben LN 70.

Det nya aggregatet kom på plats tidigare i sommar och nyligen blev reparationerna i klubbhuset färdiga. Som kompensation för säsongerna utan is har klubben fått klartecken från kultur- och fritidsnämnden att starta upp tidigare i år. – Isen blev klar i söndags, jag och Lars Keijser (ordförande) har nästan bott här i tre veckors tid för att fixa det, säger styrelseledamoten Mikael Johannesson. I klubben har man varit oroliga för att den långa perioden utan verksamhet fått medlemmar att fly till andra klubbar. Förvisso har det varit så under den isfria tiden, men i takt med anläggningens färdigställande har intresset åter tagit fart.

ANNONS

34 barn mellan 9 och 13 år drillas i fyra dagar under det pågående sommarlägret. 21 stycken har redan anmält sig till hockeyskolan och knappt 30 uppger intresse för att spela A-lagshockey, ett damlag kan också vara på väg att bildas. – Nu känns det som att det är nytt drag och ett jäkla intresse, säger Håkan Sandström.

I klubbhuset är det mesta nyrenoverat; fyra omklädningsrum samt ett domarrum, nya duschar och en spelargång in till hallen samt en liten verkstad för skridskoslipning. Asfalten ute på gården ska kompletteras och klubben ska bygga ett nytt kafé inne i ishallen och göra klart de sista detaljerna i klubbhuset själva.

– Vi har tillgång till ledare och vi bör vara hyfsat förberedda när seriespelet startar. Men den här tidiga starten handlar också om att testa anläggningen så att vi kommer i gång, sen ska den ju skötas också, säger ordförande Lars Keijser.

ANNONS