SD:s lista till kommunfullmäktige klar

Sverigedemokraterna i Lilla Edet har satt namnen till den nya valsedeln till kommunfullmäktige. Tre av Lilla Edet-politikerna är också med på regionlistan.

ANNONS
|

Tre Lilla Edet-politiker tog plats på Sverigedemokraternas lista till regionfullmäktige när Västra Götaland Västra höll årsmöte i Kungälv.

Högst av dem hamnar 18-årige studenten Johan Johansson på en fjärde plats följt av Frej Dristig (12) och Christer Ädel (25). Regionlistan toppas av Martin Johansson, Tjörn, Zandra Pettersson, Alingsås och Matz Dovstrand, Partille.

Johan Johansson valdes även in som ledamot i distriktsstyrelsen medan Frej Dristig valdes till ordförande i valberedningen. Vid det förra valet fanns endast en SD-politiker från Lilla Edet på regionlistan – Christer Ädel. Även listan till Lilla Edets kommunfullmäktige är satt med 16 namn, en av partiets nuvarande fullmäktigemedlemmar Anders Johansson finns inte med på listan.

ANNONS

De sju toppnamnen är följande: Frej Dristig, följt av Johan Johansson, Mattias Ternehäll, Per Anders Sturk, Ann-Kristin Johansson, Jari Kalliomäki och Christer Ädel.

ANNONS