En man i 30-årsåldern åtalas i Vänersborgs tingsrätt för grov kvinnofridskränkning.
En man i 30-årsåldern åtalas i Vänersborgs tingsrätt för grov kvinnofridskränkning. Bild: Cissi Welin

Misstänks för flera kränkningar mot sambo

En man i 30-årsåldern från Lilla Edet misstänks för att under en längre period, i nästan två år utsatt sin sambo för upprepade kränkande och våldsamma handlingar. Nu åtalas han misstänkt för grov kvinnofridskränkning.

ANNONS
LocationLilla Edet||

Mannen anhölls och häktades i mars i år efter att han ska hotat en annan man om repressalier om han anmälde honom för händelser som har koppling till hoten mot kvinnan, och som mannen skulle blivit vittne till.

Grova övergrepp

Den åtalade mannen misstänks då ha slagit kvinnan med öppen hand flera gånger i ansiktet och ofredat henne genom att smeta ut sitt eget blod i ansiktet på henne och urinera henne i ansiktet. Han ska också ha hållit en kniv mot hennes mage.

Det var den sista våldsamma handlingen i en lång rad av fysiska och psykiska angrepp som enligt åtalet pågått mellan juli 2016 och mars i år.

ANNONS

Dödshot

Tidigare ska han också ha gjort sönder saker för henne flera gånger, bland annat mobiltelefoner, slagit henne i ansiktet, dragit ner hennes byxor och trosor och hotat med att våldta och döda henne, släpat henne över en gata och knuffat henne in i väggen ett flertal gånger.

De upprepade händelserna gör att åklagaren nu vill åtala honom för grov kvinnofridskränkning.

Han är också misstänkt för olaga hot mot sambons mamma, genom att i ett meddelande till dottern uttrycka att han ska våldta mamman. Dessutom åtalas han för ännu ett fall av olaga hot och övergrepp i rättssak, mot den tidigare nämnda mannen. 30-åringen förnekar brott.

ANNONS