Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

mordcollage
Polisen kunde ta in två personer till förhör samma natt, eller morgon, som det misstänkta mordet inträffade.

Två anhållna misstänkta för mord

Natten till lördagen larmades ambulans och polis till en bostad i Lilla Edets kommun. I bostaden befann sig en man och en kvinna, samt en död man. Nu är kvinnan och mannen misstänkta för mord.

Hur den döde mannen i dryga 30-årsåldern mist livet vill åklagare Daniel Edsbagge inte gå in på. Men brottsrubriceringen är i nuläget mord och två personer i ungefär samma ålder som den döde är skäligen misstänkta för det eventuella brottet.

– För närvarande finns en sådan misstanke. Men än så länge vet vi inte så mycket. Vi håller på att samla information för att få en samlad bild av händelsen. En teknisk undersökning är gjord och i morgon görs en obduktion. Dessutom ska fler personer höras, säger han.

Togs med

Vilka som mer ska höras, förutom de misstänkta, vill Daniel Edsbagge inte berätta av utredningstekniska skäl. Men det handlar om personer som är relaterade till den döde, kvinnan och mannen.

Dödsfallet ska ha inträffat natten till lördagen. Under natten, eller möjligen morgonen, larmade mannen och kvinnan ambulans och polis. Båda befann sig kvar i anslutning till bostaden när polisen kom dit och de togs med till polishuset i Trollhättan.

– Vems bostad det gäller kan jag inte heller uppge, säger Daniel Edsbagge.

Nekar

Efter förhör delgavs duon att de är skäligen misstänkta för mord och båda anhölls.

– Det är helt riktigt att det ska vara den lägre misstankegraden eftersom det inte är säkert att det handlar om mord, säger Daniel Edsbagge.

De misstänkta förnekar brott. Om de är kända av rättsväsendet sedan tidigare kommenteras inte.

– Men den döde var känd av polisen, upplyser Daniel Edsbagge.

Kanske häktning

Om det var tillrört i bostaden, som kan tyda på att det varit bråk, eller om polisens tekniker hittat vapen eller annat tillhygge kommenteras inte heller.

Åklagaren har i morgon förmiddag på sig att samla hållbara bevis för att hålla de misstänkta fortsatt frihetsberövade. Häktningsframställan måste vara inlämnad till tingsrätten före lunch.

MEST LÄST