Väg 167 stängdes efter frontalkrock

Två personbilar var under måndagsmorgonen inblandad i en frontalkrock på väg 167 utanför Lilla Edet. Vägen var avstängd i båda riktningarna i en dryg timme medan räddningstjänsten befann sig på plats.

ANNONS
|

Fem i åtta på måndagsmorgonen meddeladeSOS Alarm att två bilar frontalkrockat. Räddningstjänstenanlände, vid tio över åtta på morgonen, platsen och ambulans var då på väg. Daniel Axelsson, insatsledare på Räddningstjänsten i södra Bohuslän menar att det var väldigt halt på platsen och att det kan ha varit en av anledningarna till att olyckan skedde.

– Olycksplatsen ska ha haft ett lager av is och olyckan har skett i en kurva efter vägen.De båda bilarna har inte kolliderat direkt emot varandra utan träffats lite snett mot varandra, säger Daniel Axelsson.

HÄR ÄR OLYCKAN: Superlokalt (endast för prenumeranter)

I en av de två bilar satt en personfast.Personen uppgavs vara lindrigt skadad medan den andra förarenkunde ta sig ur sin bil själv.

ANNONS

Räddningstjänsten tvingades stängavägenunderen dryg timme på morgonen för att kunna klippaupp den bil där föraren satt fast.

– På platsöppnade man upp ena sidan av bilen. Det är något som görs för att man ska kunna få ut personen på ett säkert sätt, bland annat för att minimera risken för nackskador, säger Daniel Axelsson.

Personen som klippts ur sin bil har tagit med till sjukhus med ambulans.

– Det är något som ofta görs när en person klagar på nackont, säger Daniel Axelsson.

Vid kvart över niohade de båda bilarna som varit med i trafikolyckan blivit bärgade och runt halv tio öppnades vägen för trafik igen.

ANNONS