Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

wV2r7G4_GwEh972_RAVPg-JZ-bA.jpg
En lastbil med släp körde av Kungälvsvägen vid middagstid på onsdagen. Bild: Smadar Ulriksson

Vält lastbilssläp blockerade väg i flera timmar

En lastbil lastad med lera körde av Kungälvsvägen, väg 625, mellan Hamnen och Bäck vid 12.20-tiden på onsdagen. Vägen var avstängd i flera timmar under bärgningsarbetet.

Enligt räddningstjänsten i Lilla Edet var lastbilen på väg norr ut då föraren fick möte av ett annat stort fordon och kom för långt ut mot diket. Släpet förlorade fästet, välte över vägen och blockerade körbanan. Det blev helt stopp i trafiken fram till 14.30-tiden.

Inga personskador

Släpet ska ha varit bortbärgat vid 16-tiden, enligt Trafikverkets hemsida. Men vägen var fortfarande svårframkomlig på grund av lera, grus och grästorvor. Saneringen beräknas var klar klockan 19.

Ingen person ska ha blivit skadad vid olyckan.

Däremot ska det inte vara första gången som en lastbil välter på nästan samma plats.

– Jag bor precis vid vägen och här har kört lastbilar med lera i flera år, sedan 45:an byggdes om. Nu är det lera från bygget av Götatunneln i Göteborg som körs upp till Groröd. Och många som kör lastbilarna håller hög hastighet och det tas ingen som helst hänsyn till andra trafikanter eller om det går eller cyklar någon på vägen, säger en kvinna bosatt i Bäck.

Inte ensam

Hon berättar också att det blivit sättningar i huset och i staketet runt tomten. Det är likadant för grannarna. De har vänt sig till Trafikverket, polisen och Lilla Edets kommun utan att få gehör.

– Man blir bara slussad runt hela tiden eller får höra att det inte finns något att göra. Men det måste väl gå att sänka hastigheten för den tunga trafiken? Något måste i alla fall göras. Det är inte heller den första lastbilen som åker av vägen. Samma sak har hänt någon kilometer här ifrån.

Kvinnan säger vidare:

– Vi är ju rädda för att gå eller cykla på vägen. Och ibland får jag helt enkelt åka hemifrån för att komma ifrån bullret från vägen. Så ska det inte behöva vara.

[Texten uppdateras]

MEST LÄST