Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bild: Joachim Flodin, Pressbild: Eva Quirbach

Wass föreläsning starten på samtalsserie i Lilla Edet

Föreläsningen Mindfuckness med Christian Wass ser ut att bli en fullträff med över 170 förhandsanmälningar och flera anslutna sponsorer.

Christian Wass ger en inspirationsföreläsning i Folkets hus på tisdag 12 februari.

Intresset är stort och pekar mot fullsatt då 170 av cirka 200 platser redan är förhandsanmälda.

Flitigt anlitad

Wass är en flitigt anlitad föreläsare och blev utsedd till årets föreläsare av tidningen Leva 2010. Han var också nominerad i Augustpriset 2012 med sin självbiografi Invalido.

Wass kommer bland annat att presentera några konkreta verktyg för att åstadkomma bestående förändring i livet, samt en livsberättelse som innehåller skratt och allvar.

Starten för samtalsserie

Föreläsningen med Wass är ett samarbete mellan MERmänsklighet i Lilla Edet, Studieförbundet Vuxenskolan och Svenska kyrkan.

Det blir samtidigt startskottet för en kommande samtalsserie kallad Samtal med soppa där man fördjupar sig i frågor som rör demokrati, mänskliga rättigheter, civilkurage, inkludering och hållbar utveckling.

Väcka intresse

– Vi hoppas kunna väcka intresse, tankar och idéer för samhällsfrågor, säger Ulf Wetterlund som är en av initiativtagarna till MERmänsklighet i Lilla Edet tillsammans med Bengt Larsson och Maj Lundell.

Föreläsningen är helt gratis för publiken, men föreläsaren är det inte, och har gjorts möjlig genom flera lokala sponsorer.

Soppa på Mötesplatsen

Innan själva föredraget kommer Lilla Edet-hjälpen att bjuda på soppa på Mötesplatsen. Lotta Enström från Medpros vårdcentral kommer och berättar om satsningar för bättre hälsa.