Annie och Kjell får årets medalj

Annie Rosenblad, Fengersfors bruk och Kjell Johansson, Dalslandsaktiviteter i Laxarby, tilldelas Dalslandsmedaljen 2017. Medaljerna delas ut i Dalslandsmontern i samband med Bokmässan i Göteborg.

ANNONS
|

Annie Rosenblad äger Fengersfors bruk tillsammans med maken Carl där de utvecklat en unik bruksmiljö och gett förutsättningar för skapandet av Not Quite, som för övrigt förärades Dalslandsmedaljen 2010.

"Genom utvecklingen av bruksmiljön har också på ett påtagligt sätt hela bygden i och runt Fengersfors gett begreppet 'levande landsbygd' ett ansikte".

Kjell Johansson driver sedan 1992 Dalslandsaktiviteter i Laxarby. Medaljkommitten framhåller att han utvecklat verksamheten till ett av landskapets viktigaste turistföretag.

"Med obändlig energi, målmedvetenhet och påhittighet har Kjell breddat verksamheten, hittat nya nischer, löst problem och satt Dalsland rejält på kartan. Genom tätt samarbete med andra aktörer i landskapet främjar Kjell hela utvecklingen av turistnäringen i Dalsland".

ANNONS

Årets nomineringar till medaljen var 18 till antalet, vilket gjorde urvalet svårare än vanligt. Totalt har 99 personer och föreningar fått Dalslandsmedaljen sedan starten 1960.

Årets medaljceremoni sker i samband med bokmässan i Göteborg den 30 september.

Det är Dalslands fornminnes- och hembygdsförbund, Dalslands konstförening samt Dalslandskommunerna som delar ut Dalslandsmedaljen. Medaljen ska gå till den eller de som har gjort landskapet framstående tjänster. Läs mer:Nya planer smids på Not Quite
ANNONS