Brand i billackering startade i pannrum

Det har börjar brinna i en billackeringsfirma i Mellerud. – Vi har gått in med rökdykare just nu, säger Jonas Gustafsson, inre befäl hos Närf.

ANNONS
|

Larmet kom vid 15.30-tiden på måndagen. Räddningstjänsten har skickat styrkor från Mellerud, Åsensbruk och Brålanda plus yttre befäl.

– Initialt ska det brinna i ett pannrum, men det ska inte finnas några människor i byggnaden, säger Jonas Gustafsson.

Enligt uppgift från SOS Alarm ska det röra sig om en dieselpanna och att det främst rör sig om rökutveckling.Personalen som varit i lokalerna ska vara evakuerade, inga kända personskador, enligt polisen.

– Arbetet pågår med släckningsarbete och rökdykning. Jag vet ännu inte hur mycket det brinner, men vi har det inte under kontroll, säger Jonas Gustafsson vid 16-tiden.

Viss spridningsrisk kvarstår och det finns tre-fyra närliggande byggnader som man försöker rädda.

ANNONS

Ambulans och polis är på plats.

Vid 16.30-tiden meddelar Räddningstjänsten att branden i stort sett är under kontroll.

– Det ser ut så just nu. Vi har kvar alla resurser ännu ut i fall att, men Brålanda kommer lämna inom 20 minuter.

Byggnaden är stor 25 gånger 25 meter och det ska vara någon slags träkonstruktion täckt med korrugerad plåt. Branden verkar ha dock begränsats till pannan.

– Där har det brunnit rejält, men det ska inte ha spridit sig utanför byggnaden, säger Jonas Gustafsson.

Den stora rökutvecklingen och att det rör sig om en lokal där det förvaras kemikalier och giftig gas kan utvecklas, har man öppnat upp stora portar i byggnaden för att vädra ut. Däremot ska det inte finnas några gasflaskor i byggnaden.

Ägaren är kallad till platsen, som ska ta kontakt med försäkringsbolag.

Polisen misstänker inget brott bakom branden.

Vid 17.30-tiden ska branden vara släckt och Räddningstjänsten höll på att plocka ihop. Man har dock kvar en bil till klockan 18 för att ha platsen under uppsikt.

ANNONS