Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  För alla. Under ukuleledagen ges workshops både för den som inte kan och för den som kan spela som ett rinnande vatten.

  Dags för tolfte ukuleledagen

  På lördag arrangeras ukuleledagen i Mellerud. Ett evenemang som sätter Mellerud på kartan. – I ukulelekretsar är Mellerud känt, säger ukulelegeneralen.

  Ukuleledagen är en stolt tradition i Mellerud. På lördag 3 februari arrangeras den tolfte upplagan på Kulturbruket på Dal i Mellerud. Den som varit med tidigare kommer känna igen sig i programmet.

  – Vi börjar alltid med workshops. Det är olika grupper med olika nivåer, allt från nybörjare till avancerad och allt där emellan. Det kommer också bli en konsert med Magnus Roos från Oslo, berättar Lars Nilsson, ukulelegeneral och en av grundarna av ukuleledagen. Det är även Lars Nilsson som leder den avancerade workshopen.

  Arrangörerna räknar med mellan 70 till 100 deltagare, från hela Västsverige samt Norge.

  Ukulelegeneralen tror att dagen i Mellerud är landets äldsta årliga ukuleledag. Ukuleledagen har också hjälpt till att sätta Mellerud på kartan.

  – I ukulelekretsar är Mellerud känt. När Svenska dagbladet för några år sedan skrev om ukuleletrenden nämndes Mellerud. Vi är också ett gäng som har blivit inbjudna att spela på ukulelefestivalen i Stockholm.