Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/2
ANNONS ▼

Daniel Poohl årets utgivare

Daniel Poohl, som växte upp i Åsensbruk och numera är chefredaktör och ansvarig utgivare för tidskriften Expo, har av branschorganisationen Utgivarna blivit utsedd till årets utgivare och vinnare av Mommapriset.

– Det är mycket glädjande och hedrande. Även om Expo är en tidning med tydliga idéer är det viktigt för oss att läsarna vet att det som står i våra texter är sant. Tilldelningen är ett erkännande om att vi behövs, speciellt i de tider vi lever i, säger Daniel Poohl till TTELA.

Juryns motivering lyder: ”För ett modigt och oförtröttligt utgivarskap i demokratins tjänst, som konsekvent och till allas gagn granskat och belyst det öppna samhällets fiender.”

– Vi blev extra glada över att motiveringen lyfte fram att vi är andra människor till gagn. Expo är till för vanligt folk, för det är vanligt folk som kan förändra världen. Och vi vill vara deras vän, någon de kan hålla i handen, säger Daniel Poohl.

Tidigare pristagare

Priset, som fått sitt namn efter en av Europas första kvinnliga redaktörer och utgivare Margareta Momma, delas ut till den person som juryn anser bäst företrätt och bidragit till att lyft fram Sveriges unika system med ansvarig utgivare för den publicistiska verksamhet som faller in under yttrandefrihetsgrundlagarna.

Tidigare pristagare är Thomas Mattsson, Expressen 2015 och Anna Lith, Folkbladet 2016.

MEST LÄST