Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Arkivbild. Foto: Cecilia Welin
Arkivbild. Foto: Cecilia Welin

En till sjukhus efter villabrand

På måndagsmorgonen brann det för fullt i en villa i Åsensbruk. - När vi kom till platsen var villan helt övertänd. Det slog lågor ut genom fönstren, säger Simon Willner, inre befäl vid Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund tidigt på måndagsmorgonen.

– När vi kom till platsen var villan helt övertänd. Det slog lågor ut genom fönstren, sa Simon Willner, inre befäl vid Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund på måndagsmorgonen. 

Larmet om villabranden kom klockan 04.08. Styrkor från Mellerud, Åsensbruk och Brålanda var på plats för att släcka elden.
– Det var grannen som larmade. Det brann för mycket för att vi skulle kunna gå in med rökdykare, därför har vi haft en utvändig släckning, sa Simon Willner.

Ganska snart kunde man konstatera att tvåvåningsvillan inte kunde räddas utan fick brinna ner under kontrollerade former. Husen ligger glest i bostadsområdet så spridningsrisken var inte stor.

– Det kommer nog ta många timmar till innan det svalnat och man kan göra en teknisk undersökning.

Ägaren ska inte ha varit närvarande, men har blivit informerad. En person ska ha befunnit sig i huset, men kunnat ta sig ut och dessutom fått med sig ett husdjur. Hen har andats in rök och förts till sjukhus med ambulans. 

I nuläget vet man inget om brandorsaken.
– Vi har haft en patrull på plats och inlett en förundersökning för att försöka fastställa brandorsaken, sa Owe Larsson, stationsbefäl vid Trollhättepolisen.

Brandplatsen spärrades av av polisen och initialt har man nu upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. Personen som räddade sig ur huset hördes under dagen av polis, men polisen tror i nuläget inte att något brott ligger bakom branden.

MEST LÄST