biosalong. Centrumbiografen i Mellerud kunde räkna in cirka 760 besökare kvällstid och 740 elever till de fem skolfilmerna dagtid.
biosalong. Centrumbiografen i Mellerud kunde räkna in cirka 760 besökare kvällstid och 740 elever till de fem skolfilmerna dagtid.

Färre - men nöjda biobesökare

760 personer besökte Centrumbiografen i Mellerud under förra veckans filmfestival. Det är en cirka tio procent lägre siffra än föregående år. – Vi är trots allt nöjda eftersom responsen har varit väldigt positiv, säger eldsjälen Gunnar Landegren.

ANNONS
|

Tidigare år har besöksantalet krupit allt närmare tusen besökare och eftersom det visades fler filmer i år var förhoppningen att spräcka drömgränsen.

Gunnar Landegren tror att fint väder avslutningshelgen kan ha bidragit till lägre siffror, samt det faktum att det visades ett varierat utbud av filmer för många smaker.

– Vi har fått väldigt fin respons från besökarna för att vi har visat ett så blandat program. En familj hade sett tolv filmer och var väldigt nöjda med variationen. Och det är lite av vårt syfte, att gynna alla kategorier besökare.

Dagtid visades fem skolfilmer, som drog 740 elever och lärare, vilket är nytt rekord.

ANNONS

– Jag vill poängtera hur fantastiska elever vi har haft, som har suttit tysta och stilla och lyssnat på sina lärares instruktioner.

Det breda utbudet av filmer kvällstid medförde även stor variation i antalet besökare. Som minst kom nio besökare, (Marcus och Martinus - tillsammans mot drömmen) och som mest 106 personer (Skönheten och odjuret). Genomsnittssiffran blev 38 personer.

Gunnar Landegren har fått till sig att det generellt verkar ha varit lägre besökssiffror i år, sett till hela Filmfestival på Dal.

En olycklig händelse inträffade på Odéon i Bengtsfors under tisdagen. I samband med visningen av La la land inträffade ett tekniskt fel och filmen ställdes in. Den visades istället under fredagen.

ANNONS