Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Fullt utvecklad bostadsbrand i Mellerud

Den stuga i Mellerud som började brinna på söndagsmorgonen brinner fortfarande.

Vid halv 6 på söndagsmorgonen fick SOS alarm samtal om en brand i Mellerud.

Enligt polisen handlar det två stugor vid Stränge i ett fritidshusområde. En stuga ska ha haft inbrott och den andra ska ha brunnit.

– I anslutning är det ett fritidshus som vi tror har haft inbrott. Men det handlar alltså om olika fastigheter. Sedan om det här har skett samtidigt vet inte i nuläget. Det är svårt med fritidshus när det inte är någon som bor på platsen. Så det är för tidigt att dra någon slutsats om brotten hänger ihop, säger Tobias Land, jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Trollhättan.

Räddningstjänsten är på plats och bekämpar den fullt utvecklade branden. Men det finns inga uppgifter om att det är någon skadad eller kvar i stugan.

– Vi är kvar med och kommer säkert vara det i några timmar till då huset håller på att brinna ner, säger Simon Willner, inre befäl på räddningstjänsten Närf, vid 10-tiden på morgonen.

– Vi får nu se till att det brinner ner under kontrollerade former, säger han.

Vid klockan 15 var en styrka från räddningstjänsten i Brålanda fortfarande vid branden.

– Det är fortfarande ingen spridningsrisk och huset brinner ner kontrollerat, men jag skulle tro att vi inte behöver vara där så länge till, säger Simon Willner.

Finns det någon spridningsrisk?

– Det ligger flera fastigheter i närheten. Så de skyddar vi så inte branden sprids till dem. Men i och med att vi är där ska det inte behöva ske någon spridning, säger Simon Willner.

Polisen är också på plats för en teknisk undersökning.

– Man har varit i kontakt med bägge ägarna till husen, säger Per Sahlgren, polisens presstalesman i region väst.

Finns det någon brottsmisstanke?

– Ja, skadegörelse genom brand, säger Per Sahlgren.

Ingen person är i nuläget misstänkt för brotten.

På söndagskvällen meddelade räddningstjänsten att huset nu helt brunnit ner och sedan klockan 17 finns räddningstjänsten inte kvar på platsen.