Julkonsert med Song of Joy

Söndagen den 12 december återkommer Song of Joy med sin uppskattade julkonsert till Kulturbruket på Dal.

ANNONS
|

– Först när vi har sjungit in julen på Kulturbruket infinner sig julstämningen. Det räcker inte med snö, kyla och tända ljus, utan vi behöver känna den julstämning som musiken skänker. En stund av ro och stillhet blandat med fart och fest.

Just så beskriver Birgitta Stenbratt hur hon vill karakterisera årets julkonsert.

Den 60 sångare starka kören har i år några nya medlemmar, medan musikerna är desamma. En av de som gärna återvänder är kapellmästaren och pianisten Michael Ottosson, som också skriver de flesta arrangemang för kören och orkestern.

– Det är fantastiskt trevligt att få återkomma till Kulturbruket och möta en så härlig publik som vi gör här, säger Michael Ottosson, som gör en snabbvisit på hemmaplan. Till vardags spelar han keyboard i Queens succémusikal We will rock you på Cirkus i Stockholm.

ANNONS

Som vanligt när Song of Joy bjuder till konsert blandas gammalt och nytt, stillsamt och fartigt med finstämd keltisk folkmusik, jazzinspirerade låtar och den här gången amerikanska julhits.

– Vår ambition är att, dels visa det bästa vi kan erbjuda av lokal kultur, dels bjuda på musik vi själva tycker om och som samtidigt speglar många olika sidor av julfirandet. Så vill Birgitta Stenbratt att en konsertprogram vara sammansatt.

ANNONS