Klartecken för rivning av omdebatterade hus

Fullmäktige i Mellerud har godkänt en tilläggsbudgetering på 1,6 miljoner för att riva de återstående fyra fastigheterna i kvarteret Ugglan.

ANNONS
|

Melleruds kommun köpte hela området med nio hyresfastigheter och 108 lägenheter i juni 2013. Prislappen var nio miljoner kronor. Fem av fastigheterna revs medan syftet var att renovera de övriga. De visade sig emellertid vara i så dåligt skick att rivning var den enda lösningen även för dessa hus.

Daniel Jensen (KD) konstaterade vid fullmäktiges sammanträde att det råder ett stort underskott av bostäder i köpingen.

– Det tillkommer visserligen 24 bostäder när Mellerudsbostäders lägenheter är klara men det saknas fortfarande många bostäder, samtidigt som invånarantalet ökar. Här krävs det åtgärder om det inte ska bli en prärie på det tre hektar stora området, sade han.

ANNONS

Tommy W Johansson medgav att Torstenssonhusen var i sämre kondition än vad man trodde och hoppats.

– Om syftet med att köpa husen enbart var att göra en bra affär så var det ett misslyckande. Men med tanke på att antalet riskområden i landet, som exempelvis Kronogården i Trollhättan, har ökat dramatiskt så är i alla fall jag glad över att inte ha bidragit till att göra området till ett sådant. Det kanske är värt insatsen på nio miljoner.

Tommy W Johansson betonade dock att detaljplanen ska ses över och han hoppas att såväl Mellerudsbostäder som privata aktörer ska vara intresserade av att exploatera området.

ANNONS